woensdag 20 mei 2015

Belgische Beauty Youtubers

Hoewel youtube slechts 10 jaar bestaat is het niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Je kan er terecht voor tips en tricks over allerhande onderwerpen, how to filmpjes, recepten/kook video's, DIY ofwel Do It Yourself video's. Kortom het aanbod is enorm. Ook de "beautylover" kan op youtube uren kijkplezier vinden. De meeste bekende beauty-vlogsters komen uit Amerika of Engeland en ook onze noorderburen hebben een aantal populaire beauty-vlogsters. Maar in Vlaanderen zijn er zeker ook een aantal leuke beauty kanalen, die je beauty honger zeker kunnen stillen. Ik zet hier mijn top youtube kanalen even op een rijtje.

Laat ik beginnen met het kanaal van Birgit: beautybybirgit. Een jong en vlot kanaal dat een afwisseling biedt tussen beauty en lifestyle. De doelgroep is vooral de middelbare scholier die af en toe wel eens een vleugje make-up draagt maar altijd erg bescheiden en stijlvol is. Ook werkt Birgit enkel met budget-proof make-upjes wat zeer fijn is voor de studenten hun portemonnee. Als je naar Birgit haar filmpjes kijkt krijg je direct het gevoel alsof je met een vriendin aan het praten bent.

Het volgende kanaal is dat van Kelly. Kelly is een dame van het Limburgse, zij is altijd heel vrolijk en een vlotte prater. Op haar youtube kanaal KellukuUh vind je zeer diverse video's, Action en Primark shoplogs bijvoorbeeld doet zij als de beste. Ook voor een uitdagende make-up look is Kelly de referentie, met Halloween en andere gelegenheden haalt ze alles uit de kast om een spannende make-up look voor haar kijkers te creƫren die je makkelijk zelf kan namaken. Ook is Kelly niet verlegen om haar kennis als schoonheidsspecialiste met haar kijkers te delen.

Beautyloves is dan weer een kanaal voor de liefhebbers van luxe beauty producten. Stamatia is een zeer stijlvolle dame die op een zeer aangename en rustige manier jou als kijker doet verlangen naar high end beauty-spulletjes. Op haar kanaal kan je terecht voor opgemaakt filmpjes, favorieten en shoplogs. Beautyloves is het youtube kanaal voor vrouwen(en mannen) met klasse.


En hou je van schattige dingen en van zachte poederkleurtjes? Dan is DressesAndDaisies misschien wel een leuk kanaal voor jou. Juf Laurence is echt een lieve en vriendelijke dame en dat merk je in haar filmpjes direct. Op haar kanaal vindt je een afwisseling van vlogs, shoplogs, TAG videos en af en toe een leuke DIY. Ook op haar kanaal merk je een duidelijke voorkeur voor budgetproef en neutrale draagbare make-up.
Als laatste is er natuurlijk nog mijn eigen kanaal en ga ik een beetje schaamteloos aan zelfpromotie doen. Als je mijn blog volgt zal je waarschijnlijk ook mijn youtube kanaal volgen aangezien mijn blog eerder een ondersteuning is van mijn youtube kanaal. Op mijn kanaal TheImagePartner vind je uiteraard beauty filmpjes. Ik probeer via mijn kanaal anderen te laten kennis maken met verschillende beauty producten, van verschillende prijscategorieƫn. Je kan op mijn kanaal terecht voor make-up looks, shoplogs, tips en tricks en heel veel beauty passie. De voornaamste focus van mijn kanaal is make-up, spelen met kleur en het ontdekken van nieuwe producten.

Er zijn uiteraard nog enorm veel andere fantastische youtube kanalen, maar dit zijn op dit moment mijn favoriete beauty-kanalen van Vlaamse youtubesters. Neem dus zeker eens een kijkje bij mijn collega's.


2 opmerkingen: